GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FLORI ÎN BREȚCU

BERECKI HARANGSZÓ

Névnap RO

2019. február 17. Vasárnap
Donát

 
A Nap kel 08:26-kor,
nyugszik 18:39-kor.

Holnap
Bernadett
napja lesz.

BERECK - HAZAJÁRÓ

 

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

Székelyek Menetelése

 

SHENGEN II.

EMAIL

EMAIL

Facebook Like Box

Infrastructura şi cultura, obiectivele comunei Breţcu 

Autorităţile locale din comuna Breţcu s-au axat în ultimii ani pe investiţii care ţin de infrastructură, respectiv străzi asfaltate, apă şi canalizare, dar şi pe dezvoltarea elementelor de cultură specifice zonei. În acest sens, în comuna Breţcu s-a înfiinţat Muzeul satului.

„Investiţia care este în curs de execuţie este modernizarea străzilor din Breţcu. Pe o lungime de 5 kilometri s-au refăcut străzile principale din localitate. Anul trecut am finalizat turnarea asfaltului şi au rămas câteva porţiuni pe care trebuie refăcute şanţurile, dar în fond, lucrarea este executată. O altă investiţie a fost achiziţionarea clădirii Cooperativei de Consum şi a terenului aferent acesteia. Spaţiul va fi renovat şi va fi construită o piaţă, adusă la standarde europene, de legume, carne şi lactate. Printr-un proiect am reuşit să achiziţionăm utilaje pentru întreţinerea drumurilor comunale şi forestiere. În plus, am construit un garaj pentru maşina de pompieri, pe lângă cele existente”, ne-a spus primarul din Breţcu, Dimény Zoltán.

Primarul a mai precizat: „Acum punem mare accent pe satul Mărtănuş, să facem lucrările de apă şi canalizare. În Breţcu avem apă până la ultima casă. Staţia de epurare şi staţia de pompare a apei funcţionează la standarde europene. Şcoala funcţionează şi ea la standarde ridicate. 300.000 de lei alocăm în fiecare an pentru funcţionarea şcolii. Avem şi echipă de fotbal care are rezultate”.

„În fiecare an sprijinim activitatea cultelor. Dintr-un buget de 50.000 de lei anual, fiecare cult primeşte bani pentru reparaţii, construcţii şi întreţinere”, ne-a spus Dimény Zoltán.

Muzeul satului din Breţcu

Localitatea Breţcu are amenajată, în incinta centrului de cultură, un muzeu al satului, pe care cetăţenii îl pot vizita gratis. Printre piesele de rezistenţă ale muzeului este ceasul de turn din anul 1880, care funcţiona în trecut în localitate. Mai mult, aici se găsesc şi obiecte din perioada romană, dar şi obiecte vechi, donate de oamenii din localitate. Muzeul a fost deschis anul trecut. „Sunt lucruri interesante”, a precizat edilul.

„Vrem să facem multe şi în fond, în fiecare an am avut multe realizări importante. Unde trebuie, se găsesc resurse şi sprijinim toate activităţile care se desfăşoară sau sunt benefice comunităţii”, ne-a spus primarul din Breţcu.

 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma