Bereck polgármesteri hivatala és önkormányzata a sörkertben szervezte meg a falunapokat. A kilencedik faluünnepen jelen volt Polonyi Géza, Ma­gyar­ország bukaresti nagy­követségének titkára és felesége is, továbbá mindkét magyarországi testvértelepülés képviseltette magát. Tót­komlós küldöttségét dr. Garay Rita polgármester vezette, Hód­mezővá­sár­helyről a képviselő-testület tagjai jöttek el Gábor Áron szülőfalujába.
 A kétnapos rendezvényt szombaton Dimény Zoltán pol­gármester nyitotta meg, magyarul és románul köszöntötte falusfeleit és a határon túli vendégeket, majd köszönetet mondott azért, hogy a község választópolgárai a június 10-i helyhatósági választásokon ismét neki szavaztak bizalmat. Mindkét napon fellépett a hely­beli Comenius-iskola, valamint Maricica Miho­ianu mold­vai népdalénekes, de a barantabemutató, az öreg­fiúk-mérkőzés, a népi tánc és a mulatós zene sem maradt el. Fel­lépett többek között Bettina, Kusztura Sándor, Angie, az idei X-faktoros Lil C, a lemhényi Tini Duo, M. C. Badi.
Tegnap Máté Róbert, az egyházközség új plé­bánosa, a gyulafehérvári Caritas volt lelki igazgatója celeb­rálta az ünnepi szentmisét. A második nap sztárvendége a közkedvelt Despe­rado együttes volt. 
Mindkét nap az eső többször is eleredt, megzavarva a szabadtéri rendezvényt.Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma